Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Corona virussen har sendt en lang række af samfundets normale spilleregler ud til hjørne. Der er utrolig mange ting, der ikke fungerer som de plejer, og det begynder naturligvis at skabe flere og flere problemer. Sygehusene udskyder operationer, der ellers havde været planlagt længe. Kiropraktorer kan ikke behandle deres normale klienter, og de må vente med at få styr på ryggen og lignende.

Et andet sted der er under et gevaldigt pres er det danske retssytem. Ventetiderne er nemlig ikke overraskende blevet alt for lange i takt med at alt er lukket ned. Det betyder, at der kan sidde uskyldige tiltalte, som er varetægtsfængslet som først kan komme for retten om lang tid. For stort set alle sager er udskudt, hvilket både betyder noget på den korte bane, men også den lange, da der kommer til at være lange ventetider efterfølgende med de mange sager der skal føres.

Forsvarsadvokat vil føre sager digitalt

Mette Grith Stage, der er en af landets mest kendte forsvarsadvokater har udtalt sig omkring muligheden for at afvikle en række af disse sager digitalt. Mange af sagerne kunne principielt afvikles ved brugen af video, og virker da også som det helt oplagte.

Alt hvad der kræver fysisk kontakt, som operationer på sygehuse og lignende, kan naturligvis ikke afvikles gennem video. Men sager der består af fremlæggelse af beviser osv, kunne i sagens natur lige så godt foregå via sikre videoforbindelser.

Ideen er via Karina Adsbøl fra DF nu også kommet videre til justitsminister Nick Hækkerup, der skal tage stilling til om nogle af sagerne vil kunne klares på denne måde, for at fjerne noget af den byrde der ellers vil komme på et retssystem, der i forvejen har nok at se til.