Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Google har netop lanceret deres nyeste skud på stammen; Google Pixel. En mobiltelefon, der meget vel kunne tænkes at blive en værdig konkurrent til Apples iPhone, der ellers er den bedst sælgende telefon i verden.

Ubegrænset plads i skyen

Techgiganten, Google, lokker med ubegrænset plads til video og billeder. Det er første gang, at Google har lanceret en telefon, der er produceret under Google brandet. Før har de haft Nexus-brandet, der dog er blevet produceret i samarbejde med andre telefonproducenter.

Pixel er altså Googles, der ellers primært er kendt for deres internettjenester og software, første telefon, som de egenhændigt har produceret.

Baseret på kunstig intelligens

Telefonen er bygget op omkring kunstig intelligens — på samme måde som Apples Siri. Googles pendant til Siri hedder Google Assistant, og det er altså den, selve telefonen bygges op omkring.

Google Assistant er et kunstigt intelligenssystem, der skal hjælpe brugerne med at navigere rundt. Teknologien har været kendt længe, men det er først inden for de seneste år, den har udviklet sig til at være brugbar. I hvert fald som mere end bare en sjov gimmick. Googles tech-chef udtaler, at de satser på, at kunstig intelligens bliver det næste store, der sker i tech-verdenen.

Rimelig pris — desværre ikke i Danmark endnu

De nye telefoner vil komme til at ligge på en pris, der svarer til omkring 4.500 kr, der er en ganske rimelig pris ift. de bedste tilbud på telefoner uden mobilabonnement, der er på markedet i Danmark på nuværende tidspunkt. Noget tyder dog desværre på, at den ikke kommer til at blive solgt i Danmark i første omgang. Det kan du læse mere om her.

Det kan skyldes, at telefonen primært er baseret på lagring i skyen. ‘Skyen’ er egentlig bare en betegnelse for, at der ikke er megen lokal hukommelse på telefonen, men billeder, videoer og andre elementer bliver uploadet til en server og derfor findes online i stedet. Det betyder, at der skal være en god internetforbindelse dér, hvor du skal bruge telefonen, for at den skal komme til sine fulde ret.