Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Blækpatroner og forbrugsstoffer generelt til printere, er nok ikke noget der topper særlig mange lister over de sjoveste udgifter. De fleste vil nok synes det er sjovere at bruge pengene på et par gode flasker rødvin, et par nye hovedtelefoner eller noget helt tredje.

Det er nok også derfor at en webshop som Inkpro, har opnået stor succes på det danske marked med deres kompatible patroner til stort set alle printere. Det er ikke unormalt at skulle betale mere end 300 kroner for en enkelt printerpatron hvis det er til et af de store mærker som HP eller lignende.

Hvad er kompatible blækpatroner?

Blæk er blæk – så kort kan det reelt siges. Den helt store forskel er bare hvordan det blæk er pakket ind. Hvis det er i en original patron, er der en pris på det, og hvis det er i en kompatibel patron, er prisen en helt anden.

Den danske webshop InkPro der  forhandler kompatible blækpatroner, sælger patroner og toner til priser der er op mod 90% billigere end de originale patroner. Principielt er der ingen forskel på det de indeholder, da blæk som indledningsvist her er blæk.

Hvad er ulemperne ?

I grove træk er der ikke nogen ulemper ved at benytte uoriginale patroner, da indholdet af blæk er det samme. Der er dog nogle producenter, der ikke leverer produkter af så høj kvalitet, hvilket kan give problemer med printerne, og benytter man uoriginale patroner, forsvinder garantien i nogle tilfælde.

Køber man fra anerkendte steder som InkPro er der dog ingen forskelle, og derfor er det faktisk blot at finde ud af, hvad du skal bruge de penge på, som du har sparet, ved at købe billigere patroner.