Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi danskere er vilde med abonnenter, og bruger hvert år milliarder og atter milliarder på dem. Det er dog meget langt fra alle disse abonnenter, som vi rent faktisk bruger. Hvert år bliver der lavet undersøgelser, der viser, at vi betaler for noget, som vi slet ikke bruger. Dette betyder i sagens natur også, at vi rent faktisk ikke bliver klogere, men bliver ved med at gå og smide penge ud af vinduet.

Her spilder vi især penge

Blandt de store syndere er mobilabonnementer og streamingtjenester, men medlemsskaber af bogklubber og ikke mindst fitnesscentre, man ikke får besøgt, er også højt på listen og gode spildte kroner.

En undersøgelse som YouGov lavede for Nordea for et par år tilbage, viste at det især var personer med høj indkomst eller travle børnefamilier, der havde en overflod af disse spildte abonnenter. Husstande hvor 79 kroner her og der ikke betyder så meget, og der kan hurtigt være tusinder af kroner af spare på blot at rydde lidt op.

Her kan vi spare penge

Mens det siger sig selv, at man rimelig smertefrit kan opsige streamingtjenester, som man ikke bruger. Men kan også rimelig nemt kigge sig selv i spejlet og spørge hvornår man sidst besøgte sit fitnesscenter. Hvis man ikke kan huske det, eller det ligger mere end en måned tilbage, kan det næppe svare sig at være medlem.

Når man kigger på sit mobilabonnement, så er det de færreste der kan opsige dette, da de fleste af os har brug for det. Der er dog rigtig mange, der kunne spare mange penge ved at skifte abonnement. Mange betaler nemlig for en masse, som de ikke bruger. Der er eksempelvis ikke den store grund til at have 50gb data og 20 timers taletid, hvis man mest er på på WiFi og kommunikerer via Snapchat. Så at finde et abonnement, der passer til ens behov, kan være en god måde at spare penge på. Der findes flere prissammenligningstjenester hvor man kan se hvilke abonnenter, der passer til ens forbrug.

Det kan også være en god ide at gøre dette med sin bredbåndsforbindelse, hvor der er stor konkurrence. Har man haft sin nuværende udbyder i mange år, er der en stor sandsynlighed for at man betaler mere end der er nødvendigt.