Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Som erhvervsdrivende har man oftest en fyldt kalender og en travl hverdag. Før man får set sig om, er der gået en måned eller to, og derfor kan man også hurtigt komme til at føle, at tiden flyver afsted, uden at man egentligt opdager det. Bliver man ved med at køre på i 6. gear i mange måneder uden at holde fri, kommer man pludseligt i risikozonen for at få stress og andre arbejdsrelaterede gener. Hvis du ikke ønsker at ende der, men derimod ønsker at finde en god hverdagsrutine som erhvervsdrivende, så kan du få gode tips til det herunder.

Overlad dele af ansvaret til andre

Hvis du føler, at din virksomhed er dit ekstra barn, kan det være svært at overlade ansvaret til andre. Det er dog vigtigt, at man kan gøre det, hvis man ønsker at få en mere rolig hverdag uden for mange ting at se til. Når du overlader dele af ansvaret for virksomheden til andre, vil du opleve, at presset på dine skuldre formindskes, hvilket i sidste ende vil give dig mere frirum i længden. Da der ingen facit er på, hvordan man bedst muligt uddelegerer ansvaret, så kan det være svært at finde ud af, hvordan det skal klares. Eksempelvis kan du outsource noget af IT-delen af din virksomhed, så du har mindre ting at tænke på.

Sørg for at have 100 % styr på din kalender

Det lyder nemt, men det er langt fra nemt at holde styr på sine aftaler, møder og opgaver. Dog kan en organiseret kalender give dig mere frirum i hverdagen, så du ikke skal gå og stresse over, hvordan du planlægger de næste uger. Når de er planlagt i forvejen, kan du slappe af og derved også undgå at stresse over, at du ikke ved, hvad du skal, når du møder ind om morgenen.