Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sidste år var der meget tæt på 5000 virksomheder, der gik konkurs i Danmark. Det er et tal der har været stigende, selvom det ikke er så højt som det var i 2010-2011 hvor tallet var oppe over 6000 kroner. Ser man en smule isoleret på det, betyder det at der hver arbejdsdag er tæt på 20 virksomheder, der må dreje nøglen om.

Der kan være rigtig mange grunde til det. Nogle virksomheder er baseret på grundlag, der ganske enkelt er for spinkle. Det kan være at deres grundtanke eller produkter bare ikke er gode nok. Det kan også være ændringer i den generelle økonomi, har gjort, at fundamentet for virksomhedens eksistens ikke er der længere.

Det kan også skyldes dårlig drift, og udgifter der ganske enkelt overstiger indtægterne, og dette skal ikke ske i voldsom lang tid, før en virksomhed ikke kan stå imod økonomisk.

Styr på økonomien kan redde flere.

Der er også en hel del virksomheder, der ganske enkelt ikke har styr på økonomien og derfor kan bliver overrasket over uforudsete ting, da der kan komme udgifter ind, som der ikke var taget højde for, eller store momsregninger, der ikke lige var blevet budgetteret korrekt med.

Så selvom man måske generelt har en sund forretning, og er god til at tjene penge på sine ydelser eller produkter, kan korthuset godt falde sammen, hvis man ikke har styr på bogholderiet og alt det regnskabsmæssige.

Programmer som Microsoft Dynamics er langt fra gratis, og der er derfor også en del nystartede virksomheder der fravælger dem, og tænker at de kan klare det meste i et excel ark og på den måde holde styr på indtægter, udgifter og omkostninger. Mange finder dog hurtigt ud af, at det ikke er tilfældet, mens andre først opdager det, når alt er kørt skævt, og det måske er for seng.

Enterprise resource planning / ERP

ERP Systemer som disse er med at skabe overblik for virksomhederne, både inden for økonomi, optimering af processer og hvordan man strømliner virksomheden. For mange mindre virksomheder kan dette lyde meget voldsomt og dyrt, men langt de fleste af disse systemer kan skaleres efter virksomhedens størrelse.

Det er især håndværksvirksomheder, der dropper IT løsninger, da de ofte føler at det ikke er noget for dem, men IT kan være med til at redde mange virksomheder, uanset hvilken branche der er tale om.