Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Begrebet Internet of Things er efterhånden blev en størrelse, der er meget svær at blive klog på, og dækker over alt fra Endomondo der kan hjælpe os når vi løber til smarte køleskabe der kan sige, når der mangler mælk, lys der der kan ændre sig efter hvem der er i rummet og den slags.

Faktum er dog at flere og flere ting i vores hjem kan styres med telefonen. I rigtig mange hjem står der et smart tv, hvor der er et AppleTV tilknyttet. Der er rigtig mange der har droppet de dyre traditionelle tv-pakker til fordel for streaming som Netflix, Viaplay og hvad de ellers hedder.

Det er dog langt fra kun, når det kommer til oplagte ting som tv og underholdning, at smartphones og app’s har fået en fremtrædende plads i vores dagligdag. I takt med at teknologien har udviklet sig, er det nemlig også blevet muligt, at bruge smartphones til mange andre ting.

Alarm systemer

Der er rigtig mange, der investerer i alarmsystemer for at sikre deres boliger. Mange af disse systemer taler også sammen med vores smartphones, så vi får besked direkte hvis der er uregelmæssigheder i forbindelse med alarmsystemet. Flere giver også mulighed for at man med et kamera kan se, hvad der sker i huset, selvom man potentielt er flere tusinde kilometer væk.

Gardiner og markiser

Der er sket meget med gardiner og markiser de sidste 10 år. Begge dele kan fås i automatiserede udgaver, hvor man med sin smartphone kan styre, om de skal være oppe eller nede. Det er især smart, hvis man vil blænde af for lys i løbet af dagen, når man ikke er hjemme, eller hvis man har ovenlys vinduer, man ikke kan nå.

Lys

I “gamle” dage var lysdæmpere enten styret af et par klap eller ved at dreje på en knap. Nu er det muligt at styre lysets farve og styrke med app, hvis man eksempelvis benytter sig af Phillips Hue systemet.