Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi lever en tid, hvor den teknologiske udvikling aldrig har været hurtigere, og der kommer hele tiden nye produkter på markedet som gør vores hverdag nemmere. Men i takt med denne vilde udvikling, er der også flere arbejdere verden over som ser uroligt til, imens teknologien stille og roligt overtager deres arbejdsopgaver. Men de hårde facts er, at robotter og computere ofte kan klare arbejdet både hurtigere og billigere end de fleste mennesker. Dette er en skæbne som mange erhverv ender med at lide, og måske er rengøringsbranchen blandt de næste.

Robotstøvsugeren

Robotstøvsugeren har efterhånden været på markedet i et stykke tid, og vi kender den primært fra den private hjem, hvor den en gang imellem tager en tur rundt i hjemmet. Der bliver dog også produceret større udgaver af dem som med tiden vil kunne støvsuge større virksomheder. Robotstøvsugeren er en fantastisk opfindelse, da man ikke længere behøver at støvsuge en times tid om dagen.

Robotgulvaskeren

Robotgulvaskeren er lidt mindre kendt end robotstøvsugeren men ikke desto mindre eksisterer den. Den kræver lidt mere manuelt arbejde, da man selvfølgelig skal hælde sæbevand på den en gang imellem, så den hele tiden virker optimalt. Nu vasker de fleste ikke gulv så tit som de støv suger, men den er perfekt steder, hvor det er vigtigt, at gulvet er skinnende rent hele tiden.

De egner sig dog ikke til virksomheder endnu

Som sagt så findes der større udgaver af maskinerne, men det er endnu ikke helt nok til at kunne erstatte et helt rengøringshold. Der skal stadig individer til at gøre vinduer rent, tørre bordoverflader og smide skrald ud. Dette er endnu så kompliceret, at der ikke produceres maskiner eller robotter med dette formål. Indtil da kan man helt normale mennesker til at klare ens erhvervsrengøring her.