Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er ingen tvivl om at den teknologiske udvikling er inde i en periode, hvor der sker en masse ting på mange forskellige punkter. Et af de steder hvor er virkelig er gang i en udvikling er på bilmarkedet, hvor EL biler indtil regeringen satte en prop i salget med afgifterne. Det har dog ikke stoppet udvikligen og den innovation der sker i branchen.

Et af de steder hvor der virkelig bliver forsket meget er for føreløse og selvkørende biler, hvilket naturligvis kunne spare mennesker for en masse tid, ligesom det rent principielt bør være mere sikkert, da langt de fleste ulykker skyldes menneskelige fejl.

København skal være et forbillede

Danmark og København er kendt som et forgangsland, når det kommer til at bruge cykler i stedet for biler, og nu skal København også været et forgangssted for selvkørende bileder.

Muligheden for førerløse eller selvkørende biler og busser åbner for helt nye muligheder i byen. København har med sine mange indbyggere brug for at tænke nyt og for at få samlet erfaringer i forhold til, hvordan vi kan benytte den nye teknologi til at løse gammelkendte udfordringer såsom som spild af tid i trængsel på vejene og manglen på P-pladser” udtaler Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre i følge Mobil.nu.

Det betyder dog ikke, at man i fremtiden ikke behøver tage et kørekort (hvilket køreskolerne i København nok sætter pris på), indtil videre er forsøget nemlig primært tænkt til minibusser og lignende, og det er altså ikke private personer, der fremover bare kan læne sig tilbage og lade Tesla’en gøre arbejdet.

Der er dog flere i regeringen der er indstillet på at lempe reglerne en smule, hvilket naturligvis skulle ske under skarp opsyn.