Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

MX har fået lavet en undersøgelse over hvad vi danskere ønsker til jul, og selvom der ikke er de helt store overraskelser på listen, så er der alligevel en ting, der er lige opsigtsvækkende. Sidste år røg CD’er ud af top 10 over de mest ønskede ting, da de fysiske skiver har tabt kampen mod internettet, hvor streaming er blevet vores foretrukne måde at høre musik på.

Farvel til en æra

I år var det så dvd og blu-ray film, der måtte vinke farvel til top 10 efter at have været solidt placeret på listen i årtier. Muligheden for at købe og leje film på nettet, sammen med tjenester som Viaplay, Netflix, HBO og lignende har gjort et kæmpe indhug på salget af fysiske film. Det betyder så også, at der ikke er så mange der ønsker sig film, som der var for bare et par år siden.

Gavekort topper

Det der står på flest ønskesedler i år er gavekort, der indtager en førsteplads. Det er dog også en enorm kategori, der dækker over alt fra gavekort til hotelophold til gavekort til biografen, tøjbutikker og alt andet hvad hjertet måtte begærer.

Bøger hitter stadig

Det kan måske undre en lille smule, når teknologien nu har forvist både musik og film fra listen, at det ikke er sket med bøger. Men selvom e-bøger er blevet mere populære, er de altså ikke i nærheden at af skubbe fysiske bøger væk fra tronen, som den mest populære form for læsning. Således er bøger stadig det andetmest ønskede her i landet, så selvom teknologien sejrer nogen steder, så er der altså stadig steder, hvor vi foretrækker at alt er ved det vi kender.