Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Stadig flere danskere arbejder dagligt på kontor, og den tendens har affødt mange diskussioner blandt både virksomhedsdirektører, arkitekter og psykologer om, hvordan man bedst muligt indretter et kontor. Som du nok er bekendt med vedrørende indretningen af dit eget hjem, er det nemlig mindst lige så meget funktion som æstetik, der afgør, hvordan et rum bør indrettes. Da et kontor ikke har samme funktion som et hjem, skal det naturligvis heller ikke indrettes sådan. I stedet skal det indrettes, så produktivitet maksimeres, og netop der ligger problemets kerne. I tidens løb har svarene på, hvordan et produktivt kontor indrettes været mange, men de kan overordnet set skæres ned til to forskellige synspunkter.

På den ene side er der fortalerne for et lukket kontor, hvor hver medarbejder har sit eget område og muligheden for at koncentrere sig fuldstændig om arbejdet. På den anden side er der fortalerne for det åbne kontor, hvor snak på tværs af medarbejdere opfordres, mens dovenskab helt naturligt bliver fordømt. Den egentlige sandhed er nok, at der ikke er et rigtigt svar.

Skærmvæg og rumdeler er det perfekte kompromis

Det kan du opnå ved at indrette med såkaldte skærmvæg, der måske er bedre kendt som rumdelere. Uafhængigt af navnet kan du se og købe dem her. Som indikeret af navnene, er det ganske enkelte et sæt lette skærme, der kan bruges til at inddele et rum. Ved hjælp at en rumdeler, eller flere, kan du altså nemt lave private hjørner. Fordi en skærmvæg er så let, kan du dog også let arrangere dem på ny og lave et interimistisk gruppekontor for dem, der arbejder sammen på et projekt. Skærmvægge deler et kontor nok til at give privatliv og fokus, men de er samtidig lette og tynde nok til ikke at afskrække samarbejde og samtale. Derfor er en rumdeler vejen til sund og produktiv kontorkultur.