Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Den første iMac blev lanceret tilbage i 1998. Der har sidenhen været seks forskellige iMac-modeller, men konceptet er det samme: en computer, der er en fryd for øjet, og som har alt i én maskine. Det samme gør sig gældende med den seneste model, hvor man har taget alt det, som alle elsker ved iMac fra Apple, og så lige skruet en tand op.

Den blev første gang lanceret i 2009, men har løbende været under opdatering siden da, hvor Thunderbolt-portene og FaceTime-kamera er nogle af de senest tilføjede funktioner. Man får stadig det samme, smukke design, der giver dig LCD-skærm, integrerede højtalere og selve computeren i én tynd pakke, og som hviler på den lette koniske fod.

Hurtigere end sin egen skygge
Med den nye udgave har Apple gjort iMac lynhurtig. Vælger man skærmen på 21,5 tommer, kan man vælge mellem en 2,5 GHz eller 2,7 GHz quad-core Intel Core i5-processorer. Vil man have en større skærm, får man også bedre ydeevne. Med 27 tommer kan man således vælge mellem 2,7 GHz eller 3,1 GHz quad-core Intel Core i5-processorer.
Uanset hvad brugeren vælger, benytter alle modeller Intels nye chipsæt og er derfor næsten dobbelt så hurtige som den forrige model – eller sin egen skygge, om man vil. Desuden er operativsystemet Mac OS X fremstillet til at udnytte alle fire processorkerner, hvorfor ydeevnens potentiale bliver benyttet optimalt.

Lækker grafik
Det er ikke kun processorens ydeevne, der er i top. Også grafikken kan klare selv nogle af de mest krævende opgaver som fx 3D-spil eller HD-videoredigering.
Kører du sådanne programmer, går AMD Radeon HD-grafikfunktionen i gang, som betyder flere billeder pr. sekund og giver bedre respons. Den store 27 tommer model fås desuden med AMD Radeon HD 6970M – det er den bedste grafik blandt alle alt-i-én-computere!
Selvom man vælger en mindre model, er grafikken dog stadig rigtig lækker, og ydeevnen på grafikprocessorerne er op til 3x så stor som i den forrige generation.

Lynhurtig dataoverførsel
iMac er udstyret med en Thunderbolt-port, som har to kanaler til dataoverførsel. Thunderbolt kan overføre data med 10 Gbps (gigabyte pr. sekund). Det er op til 20 gange hurtigere end almindelige USB 2.0-porte! Apple har derfor, i samarbejde med Intel, gjort det nemt og hurtigt at overføre store mængder data uden at skulle vente i en evighed.

Gratis videoopkald
Alle iMacs er forsynet med FaceTime, som leverer HD-videoopkald til andre Apple-produkter. Det betyder, at du kan foretage opkald til alle dine venner med Mac-computere, iPad 2, iPhone 4 eller den nyeste iPod Touch.
FaceTime importerer alle dine kontakter i din Adressebog, så du skal ikke bekymre dig om at lave en stor kontaktliste. Og hvis FaceTime ikke er åbent, kommer indgående opkald alligevel igennem.

Ekstra tilbehør
Alle iMacs leveres i æsken med den eneste ledning, du skal bruge for at køre din nye computer: netlednigen. At der er mindre ledninger at bekymre sig om, betyder også, at dit skrivebord roder mindre.
Derudover leveres alle modeller med en lækre, trådløse Magic Mouse, som ikke har nogle knapper som en traditionel mus. Den har i stedet én stor berøringsflade, som genkender bevægelser med fingrene, og som gør det nemt at navigere rundt på din iMac.
Endvidere følger Apples Wireless Keyboard, som er et flot, smalt tastatur i aluminium, og som forbindes med computeren via bluetooth.