Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Batterier er en rigtig stor del af dagligdagen hos stort set alle danskere, da alle moderne dimser og gadgets ikke ville fungere uden et batteri. Eksempelvis din mobiltelefon ville ikke være meget værd uden et godt lithium batteri, mens en lang række andre ting, som vi omgiver os med, på samme måde vil miste værdien uden batteriet.

Batterier har eksempelvis gjort byggearbejde i privaten såvel som på byggepladsen langt nemmere, da de kraftfulde batterier til eksempelvis boremaskiner skaber større frihed og mere fleksibilitet end de gammeldags maskiner med ledning. Også en lang række andet el-værktøj er kun muliggjort af gode batterier, hvorfor bl.a. hækklipning er nemmere i dag, end det var i gamle dage.

Hvis du står og mangler batterier til dine gadgets, din telefon eller dit værktøj, kan du finde gode tilbud i din din batteri butik her, hvor et bredt udvalg giver gode chancer for, at du kan finde lige netop det batteri, du står og mangler.

Strømkreds mellem plus- og minuspolen

Batterier er altså helt afgørende for vores moderne verden, men hvordan fungerer de egentligt? Et batteri er sådan set en ret kompliceret ting, der fungerer ved hjælp af nogle smarte kemiske processer.

De mange typer af batterier fungerer på stort set samme måde, hvor batterier til både boremaskiner, telefoner og ure virker ved at lagrer elektricitet gennem et kredsløb mellem en pluspol og en minuspol. Disse to poler kender du som et plus og et minus uden på selve batteriet.

De to poler har forskellige ladninger, og det er spændingsforskellen mellem disse ladninger, der skaber strømmen i batteriet. Denne forskel opstår, fordi ioner og elektroner dannes inde i batteriet, hvilket er en ret kompliceret kemisk proces. Men det er grundlæggende det, der sker inde i alle batterier, og det er det, der er årsagen til, at du kan have en mobiltelefon med strøm til hele dagen.