apps

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi kan ikke komme udenom, at vi lever i en digital tidsalder, hvor der hele tiden komme nye digitale løsninger som hjælper med at gøre vores hverdag både nemmere og sjovere. Et af de vigtigste begreber i nyere tid er begrebet applikation eller forkortelsen app. Begrebet applikation har eksisteret i længere tid og står for et computerprogram som har et brugerformål. Det er dog kun 10 år siden at ordet app, i forbindelse med lanceringen af de første smartphones, blev en integreret del af danskernes daglige tale. I dag kan alle med den rette viden skabe en app, men det er dog ikke alle som bliver succesfulde. Hvis man satser på android, kan det betale sig at få hjælp til android app udvikling.

Få den rigtige idé

Det er aldrig en god idé at udvikle en app bare for at udvikle en app. Hvis man gerne vil have en god app, så skal den have et formål. Det gælder ikke nødvendigvis om at opfinde den dybe tallerken, men så længe den rammer et behov.

Vælg din målgruppe

Man kan ikke bare sende en app på markedet med et håb om at nogen downloader den. Man bliver simpelthen nødt til at gøre sig nogle overvejelser om, hvem der skal downloade appen. Hvis man ikke gør dette ordentligt, så vil udvikleren ikke have noget konkret mål at gå efter.

Brugervenlighed er alt

Brugeren har altid ret. Sådan vil det altid være. Det er derfor altid udviklernes skyld, hvis appen ikke bliver hentet. For at sikre at appen er brugervenlig nok, bør man sende ud til en gruppe betatestere som matcher målgruppen. Disse betatestere kan så komme med konstruktiv kritik, så det endelige resultat bliver bedre.

Fokuser på markedsføringen

Markedsføring er også en stor del af opgaven, hvis man vil have en succesfuld app. Man skal fx overveje hvilke platforme, man skal bruge til at promovere ens app. Der er nemlig forskel på de markedsføringsmuligheder man har, afhængigt af om man satser på iOS eller android.