Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Julen står for døren og det betyder julegaver under juletræet. Hos særligt drengebørnene har fjernstyret legetøj altid været et hit, og nu er en ny generation af fjernstyrede dingenoter på vej. Vi har samlet lidt eksempler for at vise, at fremtidens legetøj er fjernstyret.

Mange har barndomsminder om den fjernstyrede traktor, tank, tog eller måske båd. Men nu kommer fremtidens fjernstyrede legetøj, som i langt højere grad tager oplevelsen fra controller til smartphone. Smartphonen fylder mere og mere i vores hverdag, og mobilspil har længe været en kilde til tidsfordriv, men med mange af de nye legetøjsmodeller vi ser, kan vi meget vel være på vej mod, at smartphonen bliver centrum for markant mere leg.

Mobilfjernstyrede biler i kamp

I det helt små har man fjernstyrede biler som f. eks. Dekpets Carbots. Carbots styres via jackstick drevet infrarød-controler, hvor din smartphones skærm bliver omdannet til joystick. Herefter kan man bekæmpe hinandens biler til infrarød laserkanoner. Et godt stykke legetøj, som godt nok kun holder strøm i et kvarter, men som hurtigt kan lades op igen.

Ipad-drevet spionbil

The rover spy tank er en fjernstyret WiFi-drevet spiontank, som sender tankens videofeed direkte til dit smartdevice. Tanken kan bruges til at udspionere på irriterende søskende, uanende forældre eller drille hjemmets hund eller kat. Som det kan ses i nedenstående anmeldelse ligger der mange timers god underholdning gemt i denne perle.

Øjet i skyen – nu på mobilen

Det ultimative mobile legetøj er dronen Parrot AR Drone 2.0. Med et prisskilt på knap 2.000 kr, skræmmer den nok flere købere væk, men her får man virkelig meget for pengene. Parrot AR er en såkaldt quadrocopter eller en drone drevet af fire rotorer. Det sikrer stabilitet og dronen leverer en ekstremt præcis styring, som sker via enten smartphone eller tablet. Dronen har HD-kamera, som feeder direkte til dit device, accelerometer, gyro og ultralydsensor, som i samspil med en onboard-computer sikrer at dronen ikke crasher, og det gør også, at dronen har en meget smart vend-selv-hjem-funktion, som også understøttes af en autopilot, som træder i kraft hvis forbindelsen til dronen ryger. Du kan se en anmeldelse herunder:

Alt i alt er fremtiden fjernstyret og den er mobil – rigtig god leg.