Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er i følge nationalbanken nu officielt, at Danmark er på vej ind i et decideret opsving med højkonjunktur og fine prisstigninger på boligmarkedet. Rigtig mange husejere står derfor overfor investeringer i renoveringer, og her er der faktisk mange penge at hente i projekter, man normalt ikke fokuserer på. Vi har fundet tre punkter, hvor du med teknologi kan gøre dit hjem mere intelligent.

Gulvet – en del af det intelligente hjem.

Mange ved det faktisk ikke, men intelligent gulvvarme er fremtidens varmekilde i mange hjem. Har du et hus med gammelt trægulv er det velkendt, at man med gulvafslibning kan skabe sig et nyt gulv, men få ved, at man med efterisolering og føring af varmerør kan skabe gulvvarme i gammelt trægulv. Men de rigtige computerchips og systemer, kan det integreres med resten af hjemmets varmekontrol, og vupti har er dit gulv blevet intelligent og tilpasser varmeforbruget til dit hjems faktiske behov. Din hverdag er dine behov, og de behov skal dit hjem svare til. Men moderne teknologi kan dette ske, og det betyder også, at dit hjem selv kan stå for udluftning.

Intelligente vinduer

Mange hjem er monteret med ovenlysvinduer, som indtil nu har været smarte i den forstand, at de var nemme at åbne og skærme med solfilm. Men revolutionen står for døren, og næste generation af vinduer, som introduceres allerede i år, har indbygget solceller, som skærmer for solen og konverterer den til energi. Samtidig kan vinderne selv måle, hvornår der er behov for at lufte ud. Derefter åbner vinduerne automatisk, og når de vurderer, at luftfugtigheden i hjemmet er tilpas, lukker de selv igen. Hos Bolius vurderer man, at 80 millioner europæiske hjem ikke har styr på indeklimaet, så fremtidens hjem bliver i langt højere grad beskyttende overfor folkesundheden.

Samtidig kan de intelligente vinduer også beskytte mod udefrakommende trusler. Er CO2-niveauet for højt i for eksempel storbyer, opfanger vinduet selv dette og lukker, så indeklimaet ikke bliver værre.

Google holder styr på hjemmet

Google Home er den seneste innovation fra internetgiganten. Det er en lille højtaler, som samlet hjemmets digitale services, og med den i rummet kan du via tale styre musikken, google information, finde svar på spørgsmål, åbne vinduerne, starte hjemmeserveren eller andet.

Det er virkelig smart. Og sådan er fremtidens hjem.

 

EFTERLAD ET SVAR