Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Lige fra vi var helt små, har vi fået at vide at vi skal passe på vores tænder. Når vi første har tabt mælketænderne og vores nye er vokset ud, kommer der nemlig ikke flere, og vi må leve med dem vi har. Der findes proteser, broer, implantater og andet der kan gøre det ud for nye tænder, men det bliver aldrig det samme, og derfor er det så vigtigt at vi passer godt på dem.

Der er dog også forskning og teknologi. Man hører utrolig meget om forskning inden for diverse sygdomme og lignende, men det er ikke meget man hører til forskning i tænder, selvom det har kæmpe betydning for den generelle sundhed.

Det kan undre en smule, for det er et sted hvor der er sket kæmpe gennembrud i forskningen og forsøgene. Faktisk er det lykkes for kinesiske forskere at få tænder til at vokse ved at bruge stamceller udvundet af urin.

Andre undersøgelser viser, at der er en mulighed for at man kan lave disse stamceller ud fra mælketænder, så der er rigtig god grund til ikke at smide dem ud, men at gemme dem. De kan ikke bruges til meget på nuværende tidspunkt, men måske du kan tage dem med til tandlægen om 10 år og få lavet nye tænder.

Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om, at det er noget af det forskning der er rigtig spændende lige nu.