Robot vacuum cleaner on the floor

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Robotterne kommer og overtager arbejdet fra os. Sådan er der mange, der har råbt i mange år. Et af de steder, hvor de fleste nok gerne vil have deres arbejde stjålet, er når det kommer til at gøre rent i hjemmet. Det er da også her, at der rent faktisk er sket meget. For mens vi stadig ikke har fået jetpacks og flyvende biler, så er robotterne ved at få en god fod indenfor i de danske hjem. Det er især robotplæneklippere og robotstøvsugere, som vi danskere har taget til os.

Maskinerne kan spare os for en masse tid, og hvis de kan klare noget i løbet af dagen, som vi skulle være flere timer om i løbet af ugen, er den investering hurtigt betalt hjem. Det store spørgsmål er naturligvis så, om eksempelvis en robotstøvsuger er lige så god som en almindelig støvsuger.

Lad det være sagt med det samme, at hvor en robotplæneklipper godt kan klare hele opgaven og sørge for at du ikke behøver købe en plæneklipper, så slipper du ikke for en støvsuger, selvom du har en robot kørende. Der er mange steder og kroger, hvor en robotstøvsuger vil have svært ved at komme ind, og har du mange møbler, er de som regel ikke specielt grundige. Dens sugeevne er heller ikke den samme som en almindelig støvsuger, da den i så fald skulle bruge utrolig meget kraft på at køre.

Har du en robotstøvsuger, kan det derfor være en god ide at investere i en ledningsfri støvsuger som du nemt lige kan tage frem og gå efter i krogene, så du får et rent hjem. En anden ting man skal huske på, er at en robot bruger en del strøm. Når den ikke kører står den i opladeren, og selvom den ikke lader op, står den på stand-by, hvilket også sluger en del strøm i længden.