Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Et stigende antal danske virksomheder i dag er baseret på viden og ikke manuelt arbejde. I denne artikel får du nogle gode råd om hvad du skal have fokus på, hvis du har en vidensbaseret virksomhed.

Hav styr på teknologien

Det er meget vigtigt at sørge for, at man har styr på teknologien i virksomheden, hvis den er baseret på viden. Ens viden er ofte lageret op og er i symbiose med al den teknologi man har i virksomheden. Hvis der begynder at opstå problemer med ens teknologi, så vil det også gå ud over driften i virksomheden.

Det er en god ide at sørge for, at man har nogle it løsninger med omtanke og at der tages god hånd om de værste problemer, som måtte opstå. På den måde ment er det altså også en god ide at vide hvem man skal ringe til, hvis der kommer nogle teknologiske problemer i ens systemer.

Nogle virksomhedsejere vælger faktisk også at have en på deres arbejdsplads, som har forstand på alt teknologien. På den måde behøver man ikke at ringe efter et andet firma, som kan komme og fikse ens problemer for en. På den måde har man altid en fastansat tekniker, som kan fikse de problemer der måtte opstå. Og på den måde kan det altså blive løst meget hurtigere. Og mange gange kan problemerne også tages i optrækket.

Værdsæt dine ansatte

Hvis man har en virksomhed der er baseret på manuelt arbejde, så betyder den enkelte arbejder teoretisk set ikke så meget. I så fald er det mere deres fysiske arbejde, som betyder noget. Men hvis man har en virksomhed, som er baseret på viden, så betyder den enkelte arbejder utrolig meget. Den viden, som Den enkelte arbejder kan levere, er for eksempel ikke det samme, som en anden person kan levere.

Det handler derfor også om at værdsætte dine ansatte og få dem til at forstå, at du respekterer dem og holder af dem. På den måde kan du også være sikker på, at de ikke smutter videre til anden hånd og hjælper en anden virksomhed i stedet for.

Når din virksomhed er baseret på viden, så er det for eksempel også meget begrænset, hvor meget du kan gøre brug af diverse vikarer. En vikar kan bedst sættes til noget manuelt arbejde eller noget arbejde, som man meget nemt kan lære. Og det kan du altså ikke, hvis du har en virksomhed der er baseret på viden.