Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Elektronik spiller efterhånden en større og større rolle i danskernes hjem, og om få år kan alt i hjemmet sandsynligvis styres elektronisk fra for eksempel en smartphone. Det er med god grund, vi velkommer teknologien i vores hjem – det er nemlig bekvemmeligt og gør noget godt for indretningen.

Gør hverdagen lettere

Intelligent styring gør hverdagen nemmere, da meget store dele af hjemmet er forbundet i et system, som du kan styre fra din smartphone eller tablet. Lys og varme styres ofte gennem dette system, hvilket betyder, at du kan tænde for gulvvarmen, når du er på vej hjem på en kold vinterdag eller tænde og slukke for lyset, selvom du ikke er hjemme.

I de fleste hjem er lyd også styret intelligent gennem for eksempel apps på computer, tablet eller telefonen. Mange har for eksempel en højtaler, der ved hjælp af bluetooth kan forbindes trådløst til familiemedlemmernes enheder. Det er også blevet meget populært at installere indbyggede højtalere, der integrere lyden i hjemmet. Højtalerne styres også gennem en app, og der kan spilles forskellig musik i alle husets rum på samme tid. Lydkvaliteten er lige så god som almindelige, store højtalere, men de indbyggede af slagsen fylder nærmest ingenting.

Rene linjer i hjemmet

Med indbyggede løsninger bliver indretningen mere fleksibel. Mange af løsningerne kan bygges ind enten loft eller væg helt usynligt og tager altså ikke plads eller fokus i et rum. På den måde er det nemmere at holde hjemmets linjer rene uden at gå på kompromis med elektronik og andet udstyr.

Nybyggeri og højteknologi

I forbindelse med nybyggeri er populariteten af højteknologiske løsninger en tydelig tendens, og særligt i nyopførte typehuse spiller de en hovedrolle. Arkitekter oplever en høj efterspørgsel på dem og forventer, at denne kun vil stige, efterhånden som teknologien udvikler sig og skaber yderligere muligheder i hjemmet.