Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange moderne villaers energikilde er enten fjernvamre eller miljøvenlig energi, f.eks igennem et pillefyr. Hvis boligens energikilde er gennem pillefyr, kan man tilslutte mobilen og overvåge varmeforbruget i boligen og få notifikationer som alarmer og ændringer med sms modulet til f.eks Ekoheats pillefyr.

Nyere boliger er som nævnt ofte opvarmet med fjernvarme eller miljøvenlig energi. Derimod ældre boliger kan varmekilden være enten olie eller gas. Et gammeldags oliefyr koster mange penge at vedligeholde og mange penge at forsyne. Ved at udskifte et gammelt oliefyr med et nyt pillefyr, som oven i købet kan betjenes med smartphonen, kan familien spare op flere tusinde af kroner over et par år. Beregninger viser at en familie på fire personer, med en bolig på omkring 150 kvm, kan efter blot 4 år have tjent udgifterne på selve fyret hjem, og derefter spare tusinde af kroner på varmeudgifterne.

Teknologien vinder ind i de danske hjem

Mulighederne for betjene funktioner i hjemmet med smartphone er i de sidste par år eksploderet og mobilen bliver et vigtigere og vigtigere element i dagligdagen. Hjemmets lys og strøm kan betjenes gennem Laurits Knudsens IHC app, boligens ovnvinduer kan styres via Velux veludviklede mobilapp og boligens vaskemaskine og tørretumbler betjenes med Siemens homeconnect. Danfoss har også udvilket en god og brugbar mobilapp, som styre boligens varme i de enkelte rum. En nyere teknologi som at betjene boligens pillefyr, er nu også muligt. Med sms modulet fra Ekoheats. Modulet sender automatisk en advarsel hvis der skulle være driftsforstyrrelser. Modulet kræver et simkort som skal være åben, og aktiveret til at sende sms’er. Boxen kan ud over at sende sms, betjenes både via app til iPhone og Andriod, og giver et overblik over det aktuelle forbrug.

Med teknologiens muligheder idag, har vi altså ingen undskyldning for at forbruget på de diverse elementer i hjemmet løber løbsk.