Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er næppe noget mere irriterende end larm og støj, når man forsøger at høre sin yndlingssang på iPod’en eller så en god film i flyet. Der er folk, der snakker, der er biler på gaden, og der er alskens forstyrrende elementer. Det betyder ofte, at man må skrue lyden på sine høretelefoner helt op, hvor det faktisk er for højt til at være behageligt. For ikke at tale om sundt for ørerne.

Derfor er støjreducerende høretelefoner blev meget populære de senere år. De gør, som navnet siger: reducerer støjen fra omverdenen og giver dig en bedre lydoplevelse. Det er både mere rart og mindre skadeligt for ørerne.

En (r)evolution
På trods af det øgede fokus på støjreduktion er høretelefonerne netop, hvad de lover: ’kun’ støjreducerende. Det har Bose forsøgt at lave om på nu. Med deres QuietComfort 15-høretelefoner tager de skridtet videre og kommer så tæt på en fuldkommen fjernelse af støjen, som man kan komme. De lukker al almindelig støj ude, og kun den værste larm slipper igennem – og det endda stærkt reduceret. Man har følelsen af, at 90-95 % af støjen bliver fjernet.

Dermed er revolution naturligvis også en tilnærmelse, hvorfor jeg da også nøjes med at vakle mellem revolution og evolution. For det er ikke verdens første støjreducerende høretelefoner, men de er alligevel på mange måder banebrydende. Bose kalder da også selv modellen for deres bedste model nogen sinde. Og det siger faktisk ikke så lidt, når det kommer fra en lyd- og elektronikgigant som dem.

Hvordan virker det?
Støjreducerende høretelefoner virker traditionelt ved, at små mikrofoner opfanger lyden fra omgivelserne. Derefter udsender de en modlyd, der ophæver lydbølgerne fra støjen og på den måde fjerner noget af den. Det er det samme princip i QuietComfort 15, men der er tilføjet et sæt mikrofoner. Der er således både mikrofoner indvendigt og udvendigt, og det er netop den funktion, der giver den usædvanligt lave støj.

Hvad kan de ellers?
QuietComfort 15 kom på markedet i august 2009. De skulle erstatte QuietComfort 3-modellen, som designmæssigt ligner sin efterfølger meget, men som ikke er lige så stærke hvad angår støjreduktion. Men 15-modellen er selvfølgelig mere end bare støjreduktion.
Lydkvaliteten er også rigtig høj. Hertil hjælper den lave støj naturligvis også, men en lydkvalitet i top er stadig et must, hvis et sæt høretelefoner skal kategoriseres blandt de bedste. Uanset om du hører musik (og i øvrigt alle genrer), eller du ser film, så er lyden rigtig lækker og detaljeret. Det giver bare en bedre lydoplevelse, og det er jo det, det handler om.
Derudover er de også rigtig behagelige at have på. Puden sidder tæt rundt om øret, men klemmer ikke og er rigtig blød mod hovedet. Det bliver en anelse varmt for ørene efter nogen tid, men det kan ikke undgås med høretelefoner, der sidder så tæt omkring.
På batterisiden er der heller ikke meget negativt at komme med. Modellen kan klare sig med blot et enkelt AAA-batteri, som kan klare sig i 35-40 timer.

Kendetegn for Bose QuietComfort 15-høretelefoner
    Uovertruffen støjreduktion
    Boses bedste høretelefoner
    God lydkvalitet
    Kan bruges til både film og musik
    Behagelige at have på
    Bruger kun et AAA-batteri
    Batterilevetid: 35-40 timer