Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes nok ikke mange, der ikke har læst om de skyhøje afkast, der har været på den virtuelle valuta Bitcoins inden for de senere år, og bare de seneste måneder. Hvis du investerede i Bitcoins for præcis et år siden, ville du i dag have et afkast på imponerende 1.400 procent, hvilket siger en smule om den udvikling der er i den såkaldte kryptovaluta.

Valutaen har skabt mange millionærer og milliardærer, og indtil videre er der ikke mange er har tabt på at investere i det, da det ganske enkelt kun er gået en vej. Dem det er gået værst for, at faktisk dem der har solgt dem allerede, da pilen stadig kun peger en vej. Med en sådan vækst er der ikke overraskende mange, der mener at der er tale om en bobbel, der kan eksplodere når som helst.

Opsøger man professionel investeringsrådgivning, er det nok også de færreste der vil rådgive dig til at investere i noget, der er i en vækst, som man dårligt kan sætte sig ind i. Potentialet er enormt, men det samme er risikoen for at det hele kan forsvinde på ganske kort tid.

Bankerne holder sig væk

Nogle andre der ikke vil have noget med Bitcoins at gøre er bankerne. Man kan naturligvis ikke handle med dem, da det er noget det er uden for bankernes virke. Men det er ikke kun der, bankerne tager deres forbehold. De vil nemlig helst heller ikke tage imod penge, som folk kommer med, hvis de siger de er tjent på bitcoins.

Vi har noget der hedder hvisvaskreglerne, og herunder falder bitcoins i unåde. Der er meget stor anonymitet forbundet med Bitcoins, og det er mere eller mindre umuligt at vide hvor pengene kommer fra, og derfor kan ens bank meget vel vælge at afvise, hvis du kommer med en million eller to, som er tjent på bitcoins, som du gerne vil have ind på din konto.

Det kan på sigt betyde, at man rent faktisk ikke rigtig kan få pengene ud, og er nødt til at bruge dem, hvor der kan betales med bitcoins. Det er dog nok lige så sandsynligt, at bankerne bløder lidt op for deres regler, og blot kræver en strengere kontrol.