Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du har børn, og måske især hvis du har rimelig nyfødte børn, så har du nok forlængst fundet ud af at nattesøvn ikke nødvendigvis er noget der kommer af sig selv. Du har måske allerede forsøgt dig med alverdens babyudstyr som slyngevugger, babynest og lignende. Måske har det fungeret fint for dig, og så er det naturligvis dejligt, men der er også en god chance for, at du stadig er meget langt fra dine 7 timers nattesøvn.

Lyd hjælper på søvnen

Hvis du hører til dem der er villig til at prøve lidt alternative ting, for at få dit barn til at sove, så kan det være at du skal finde hjælpen i moderne teknologi. Der er nemlig lavet mange undersøgelser der viser, at hvid støj kan have en beroligende effekt på små børn, så de lettere falder til ro.

Hvis du ikke lige er med på hvad hvid støj er, så har det for det første ikke noget med det vi normalt betegner som støj at gøre. Hvid støj er derimod beroligende støj, og kan være lyde der er susende, brummende, rislende, brusende eller lignende. Det kan eksempelvis være stilende regn, et vandfald, en tørretumbler, havets brusen eller noget helt andet.

Det siges at hvid støj er både beroligende og afslappende, og derfor er rigtig godt til børn der kan sove. På App store og Google Play er der da også begyndt at dukke flere og flere apps op der tilbyder hvid støj, som kan hjælpe forældrene med at få deres børn til at sove .

Herunder kan du se/høre et eksempel på hvid støj, der angiveligt skulle efterligne lyden der er i en livmoder, og derfor instinktivt vil minde barnet om dette.