Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvilken mobil har det bedste kamera? Der findes rigtig mange mobiler på markedet. Faktisk er der over 100 på det danske marked. Det gør det svært at vurdere, hvilken man skal gå efter. En af de største sællerter er kameraet — men hvilke mobiler har egentlig det bedste kamera? I denne artikel gennemgår vi de forskellige tilbud, der findes, og skriver lidt om kameraet i hver enkelt.

Faktisk behøver det ikke at koste en bondegård, hvis man vil have en mobiltelefon med et godt kamera. Dog er det nødvendigt at tage spenderbukserne på, hvis man ønsker en mobiltelefon, der har et virkelig godt kamera.

Det er ikke nogen hemmelighed, at mobilproducenterne har svært ved at være nyskabende. Der er ikke meget nytænkning at spore, når der lanceres nye modeller. Derfor er det på kamerafronten, de sætter alt ind. Og det giver da også pote, da mange forbrugere vælger deres nye mobiltelefon efter, hvilken der har det bedste kamera.

Top 3: Her er de bedste kameramobiler

Som det fremgik tidligere i artiklen, findes der mange mobiler på markedet. Vi har kåret de tre bedste kameramobiler, så du slipper for at søge nettet igennem, når du skal finde den model, der passer til dit behov.

Generelt holdes der et højt niveau, uanset hvilken prisklasse du ligger i, men vil du have et kamera, der giver de andre baghjul, så er du nødt til gå efter topmodellerne fra Samsung, HTC og Sony.

1. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsungs S7 Edge får førstepladsen. Det gør den, da det indbyggede kamera aktiveres lynhurtigt samt tager meget lys ind, så det er muligt at tage skarpe billeder, selvom det er mørkt. Er det ikke nok, så er der også en fantastisk blitz på.

Sammenlign priser Samsung uden abonnement

Desuden kan telefonen tage fantastiske billeder i slowmotion og optage video i 4K-kvalitet — hvilket selvfølgelig kun kommer til sin fulde ret, hvis der er plads på telefonen til at gemme videoer i så høj opløsning. Der kan indsættes et eksternt hukommelseskort i telefonen, så det er muligt at gemme videoer.

2. Sony Xperia Z Compact

Kameraet i Sony Xperia Z Compact får en anden plads, da det næsten er lige så godt som kameraet i S7 Edge. Det tager også fremragende billeder, når det er mørkt, har en god blitz og fokuserer hurtigt. Videooptagelserne er dog ikke lige så gode som på Edge, hvorfor den ikke får en førsteplads.

1. HTC 10

Med HTC 10 har HTC igen slået deres navn fast som nogle af de bedste i branchen. Også her aktiveres kameraet lynhurtigt, og der er en rigtig god blitz på, der gør det muligt at tage billeder i mørke. Dog tager kameraet ikke så meget lys ind, som de andre to telefoner, så vil man tage billeder eller filme, når det er blevet mørkt, er det nødvendigt, at blitzen er slået til.

Denne telefon optager også i 4K-kvalitet, og den tager nogle rigtig flotte og skarpe billeder med gode farver.

Apples iPhone 7 nåede ikke med på listen — læs mere om den her.