Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes mange apps, der mere eller mindre er spild af tid, og ikke tjener de helt store formål. Facebook, Instagram, Wordfued, Pokemon Go og mange lignende har i hvert fald ikke gjort livet bedre for særlig mange. Der er dog også de apps, som ikke blot er gode – de kan også være livsreddende.

Der findes nemlig en længere række apps, hvor man enten kan lære førstehjælp eller få det genopfrisket. Har man taget kørekort inden for de de seneste årtier, har det været lovligt med et førstehjælpskursus til bil, hvilket ikke var tilfældet før. Har man taget et førstehjælpskursus for 10-15 år siden eller endnu længere for sags skyld, så kan det være svært eller umuligt at huske detaljerne – og da der ikke er noget krav om fornyelse, kan det være tæt på ubrugeligt.

Test dig selv

Hvis du gerne vil være i en position, hvor du ved, at du kan gøre en forskel, hvis det bliver nødvendigt, så er det en rigtig god ide at tjekke op på din viden omkring førstehjælp. Du kan naturligvis gøre det ved at tage på et nyt kursus, men du kan også vælge at downloade apps, der ikke bare er tidsspilde, men som rent faktisk kan gøre en forske.

Vi bringer her to bud på apps, der burde være installeret på alle smartphones, da de eller er nogen der kan være med til at gøre en gevaldig forskel på liv og død. Der er mange flere

Hjertestarter

Trygfonden har lavet app’en Hjertestarter, der viser, hvor nærmeste hjertestarter befinder sig, og 7500 hjertestartere er der som regel altid inden for kort afstand.

Red liv

Hjerteforeningen står bag Red Liv app’en, der giver overskuelige guides til hvordan man kan yde simpel førstehjælp. Rigtig god hvis man allerede har en grundlæggende forståelse.

Til sidst er der lige en bonus til jer, der har kæledyr. My Pet Vet er nemlig en rigtig glimrende app, hvor man kan læse om symptomer, hvilket dyr i sagens natur ikke er så gode til at forklare.