Gør din præsentation mere levende

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Flere præsentationer bliver afholdt i en eller anden form for auditorium i disse dage. Vi ser selvfølgelig også mange præsentationer i diverse mødelokaler landet over.

Men selvom man ikke befinder sig i et stort rum med en masse siddepladser, er det stadig muligt at skabe en underholdende og visuelt flot præsentation. I stedet for at bruge traditionelle kridttavler, som findes i langt de fleste undervisningslokaler, så kan man i stedet bruge et whiteboard, hvor det er muligt at tegne og forklare med flere forskellige farver. Det er naturligvis også muligt med det gammeldags kridt, men det kan synes lidt nemmere og moderne med tuscher.

Som med så mange andre produkter, så sker der også produktudvikling inden for tavler og heriblandt whiteboards. Det er ikke længere kun kedelige hvide plader, der hænger på en væg. Det er også muligt at købe et whiteboard på hjul eller ben, der tilmed kan vendes, så begge sider kan udnyttes på bedste vis.

Ved at gøre brug af ovenstående kan du gøre din præsentation mere levende, selvom den måske allerede er digital.

Lad os antage at der kommer spørgsmål fra salen, som ikke kan besvares med din forberedte PowerPoint præsentation. Her kan man med stor nytte bruge et board, hvor der kan tegnes og forklares visuelt for dine tilskuere.

Man bør bruge næsten alt, hvad der kan gøre ens præsentation mere levende og spændende for de mange, der er kommet for at kigge på. Der er ikke noget værre, end at sidde og vente på at fremlæggelsen er forbi. Det er samtidig heller ikke sjovt for den eller de, der præsenterer. Derfor altid husk på at gøre præsentationen levende, visuelt flot og ikke mindst at bruge publikum som sparring. De kan også sagtens svare og indgå i dialogen, selvom det er dig, der er i fokus.

Rigtig god fornøjelse.